الجمعة، 6 مايو 2016

طريقة عمل مرقة الدجاج في المنزل


طريقة عمل مرقة الدجاج في المنزل

نسلق دجاجة  بلدي و نشيل شوربتها (المرقة )
على جنب وممكن نعملو بشوربة (مرقة ) لحمة
بطنجرة نقلب معلقة سمنة ومعلقتين دقيق معا
ونقلب معاهم التوابل (البهارات )
ملح
-فلفل اسود
- حبهان
وورق لورا مطحون
مستكة
- كمون
- بهارات
- بودرة بصل
وتوم بودرة
وبودرة الكاري بيعطيها ريحة وطعم جميل للمرقة
وننزل بالشوربة(ماية السلق )
ونقلب متل  الباشميل بالظبط
ولما يغلظ القوام
نحطها فى مكعبات الثلج
ولما تبرد ندخلها التلاجة
ونخليها حتي تجمد
نطالعها من المكعبات
ونخزنها فى برطمان ناشف

ودى مكعبات مرقة طبيعية من غير مواد حافظة
والف هنا وشفاء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق