الأحد، 4 يونيو 2017

طريقة عمل بلح الشام


طريقة بلح الشاااااااااام
2 كوب ماء ... 2 كوب دقيق منخول .. نصف كوب زيت ..
3 بيضات .. ظرف فنليا .. نصف معلقة بكنج بودر ... 2 معلق صغيره نشاء ...معلقه صغيره سكر ..ونص معلقه صغيره ملح .. 2 معلق خل صغيره .. نبدا التحضير 🐜🐜🐜
نحط الماء وزيت على النار نين يسخن و يبدا يغلي
نقص النار درجه متوسطه ونحط السكر
ولملح ولفنليا وبعدها ... تكوني مجهزه الدقيق ونشاء ومخلطتم مع بعض .. ونضيف الدقيق ونقلب  بسرعه بعد ايضافة الدقيق وما توقفيش في التقليب وانتي تقلبي طفي النار
وعجني نين تلم معاك العجينه
خليها تبرد شوي ونضيف نصف معلقة
بكنج بودر وثلاث بيضات بدرجه
حرارة الغرفه تحطي وحده وتعجني وهكذا الثانيه والثالثه
وبعدها حطي 2 معلقة خل صغ
ولو تلزق معاك العجينه ادهني ايدك بزيت ............
وتجيبي كيس حلواني وتحطي
فيه العجين .. ونولع على الزيت
بعد يبدا يسخن الزيت .. اضغطي
وقطعي بالمقص قطع متساويه
المقص او الموس ادهنيهم بزيت
وخلي النار هاديه شوي علشان
يطيب معاك ويطلع لونه ذهبي
نطلع بلح الشام ونحطا في فالعسل متاع لكنافه ... وصحتين
وهناااااااا😍

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق