الأحد، 15 مايو 2016

ايس كريم البرتقال


هنقدملك طريقة تحضير ايس كريم البرتقال
سهل ويدوى وكمان ممكن تعملى منه استيك منعش وطبيعى لاولادك

المقادير

8 برتقالات

ليمونة

كوب كبير سكر حوالى 200 جرام

نصف كيلو جبنة دوبل كريم غير مملحة او كريمة خفق للحلويات المراعى او جهينة

4 ملاعق طعم ولون البرتقال صحى متوفر عند خامات الحلوانى وممكن الاستغناء عنه

الطريقة

يغسل البرتقال جيدا من الخارج هو والليمونة

ثم يبشر القشرة كلها بالمبشرة الجهة الرفيعة

كى نحصل على نكهة البرتقال

اعصرى 2 برتقالة فوق بشر البرتقال واترك البشر يتشرب العصير

باقى كمية البرتقال اعصرها ال6 برتقالات المتبقية واضيفى لها السكر وارفعيه على النار مع التقليب برفق حتى يغلظ القوام ويصبح قوامه ثقيل وممكن لو مفيش برتقال طازج نخلط 2 كوب عصير برتقال بالسكر ونرفعه على النار بنفس الطريقة

اخفقى الجبنة الكريمى او الكريمة حتى تصبح ناعمة

اضيفى بشر البرتقال المنقوع بالعصير الى شراب البرتقال الثقيل

ثم اضيفيه للكريمة واخلطى جيدا

ثم اضيفى طعم البرتقال الى الخليط وقلبى 30 ثانية

ثم يعبأ فى علبة مسطحة ويحفظ بالفريزر لمدة 4 ساعات وكل نصف ساعة نقلبه من فوق لتحت

ثم يقدم  بوضع ملعقة الايس كريم به وعمل بولات

ويقدم بالهنا

لاتتركيه بالفريزر اكثر من 3 ايام حتى لا يتغير طعمه

ممكن نأخذ من شراب البرتقال نصف كوب صغير ونقدمه صوص مع الايس كريم زى المحلات

ممكن نصبه فى علبة عصا الاستيك ونضع قبله طبقة من ايس كريم الفانيليا والباقى ايس كريم برتقال

ممكن نعصر ايس كريم برتقال طبيعى ونخلط ملعقة كبيرة جيلاتين مع ملعقتين ماء ساخن حتى تذوب ولما تبرد نخلطه مع 2 كوب عصير برتقال طبيعى ونصبه بعصا الاستيك ونتركه يتجمد وده هيكون طبيعى 100% وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق