طريقه الكنافة المبرومه. .
كنافة
سمنة بلدي
دي اهم حاجه
اما الحشوات فبتختلف من كل صنف للتاني
الكنافة المبرومة بحشوة المكسرات طريقة عمل كنافة مبرومة بالصور حلويات رمضانيه بالصور
وعن تجربة علي شان تحصلي علي كنافة طرية
استبعدي السكر البودرة او الخشن علي الكنافة قبل التسوية
لا السكر بيعطي قرمشة للكنافه
كمان السمنة الكتير علي الكنافة بتخليها تقرمش
يعني لو حباها طرية قللي من السمنه
اما لو حباها مقرمشة فزيدي من السمنه
انا كان عندي 2 كيلو كنافه
عملت بيهم اشكال مختلفة من الكنافة
اول صنف
الكنافة البورما
ودي مكوناتها
كنافة
فسدق ده الحشو الاساسي
وممكن تستبدليه بزبيب او اي مكسرات تانيه
شربات
سمنه بلدي
واهم شيء تكون الكنافة طازة
وقطعه واحده حتي يسهل علينا لفها
وعلي شان الحشوة تظبط معنا
نضيف للفسدق معلقة عسل او شربات
علي شان تمسك في الكنافه ومتسقطش منا
الطريقة
بناخد قطعه من الكنافة ونرش عليها السمنه البلدي
ونحط الحشوة علي الكنافة
ونحاول نلفها بالراحه بحيث تكون الحشوة في المنتصف
الكنافة المبرومة بحشوة المكسرات طريقة عمل كنافة مبرومة بالصور حلويات رمضانيه بالصور
ونضغط علي رول الكنافه علي شان لا تفك منا
الكنافة المبرومة بحشوة المكسرات طريقة عمل كنافة مبرومة بالصور حلويات رمضانيه بالصور
لو لقيتيها بتفك
لفي عليها خيط
وحاولي تبرميها في ايدك وكانك بتعصري قطعة قماش
وحطيها في صاج واتركيها في الهوا تاخد رطوبة الجو وتنشف
وقبل ما تدخليها الفرن رشي عليها كمان حبة سمنه بلدي
وسويها في الفرن وهي بتستوي قلبيها علي شان تاخد اللون الدهبي من كل جانب
ولما تطلع من الفرن علي طول اسقيها الشربات التقيل
واتركيها تبرد قبل التقطيع
الكنافة المبرومة بحشوة المكسرات طريقة عمل كنافة مبرومة بالصور حلويات رمضانيه بالصور
واهم شيء تكون ملفوفه كويس
وشرباتها تقيل حبه
ونستناها تبرد قبل ما نقطعها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق