الثلاثاء، 4 أبريل 2017

كيكة اسفنجية بعشر دقائق


اسرع كيكة اسفنجية

6 بيضات
1ونص كوب دقيق
معلقة صغيرة محسن جيل
فانيلا وبشر ليمون
1 كوب سكر بودرة او سكر ناعم
املعقة صغيرة بيكنج بودر ...... ربع كوب ماء دافى

الطريقة

هنحط البيض وعلية الفانليا  وعليه معلقة المحسن ونضرب لحد البيض ما يبدا يعمل رغاوى نبدا بقا نضيف السكر وبشر اليمون ونضرب لحدددد القوام مايفتح ويبقى القوام سميك

لما نوصل للمرحلة دى نضيف نص كمية الدقيق المنخولين وعليهم البيكنج بودر .. ونضرب  ولما يختفى الدقيق نضيق الكمية الباقية ونضيف المية  ونضرب كويس

الفرن طبعا هنكون سخن م اول ما نبدء نشتغل   هنحط خليط الاسبونج  دة ف صنية  متوسطة  الشكل اللى تحبية  ممكن صنية مدورة .... ممكن مستطيل .. ممكن قلب  .. اللى تحبية

ويدخل الفرن ععلى 180  وما بفتحش عليها ف الول خاااالص لحد ماتقرب تستوى   نخبرها بعود خشب  نطفى الفرن


ونخرجها




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق