🌻بلح الشام🌻
. كوب ميه
ربع كوب زيت وممكن زبدة
كوب دقيق
ملعقة كبيرة نشا
٣ بيضات حجم وسط أو اتنين كبار
معلقةصغيرةفانيليا
🌻الطريقة🌻
نحط الميه والزيت على النار ولما يغلوا طفي النار وحطي الدقيق وقلبي كويس وبعدين حطي النشا وقلبي كويس لحد ما تلاقي العجينة عملت كوره وسبيها تبرد شويه وضيفي بيصةوالفانيليا وقلبي والتانية وقلبي لحد التالته وقلبي كويس جدا وبعدين هتقطعيها في زيت بارد (( لازم في زيت بارد )) وعلى نار وسط
🌻الشربات🌻
كوب سكر
كوب ماء
عصره ليمون
حطي الميه والسكرعلى النار ولما يغلوا حطي الليمون وسبيه يغلى على نار وسط لمدة عشر دقايق
((الشربات يبقى تقيل وبارد)) علشان تحافظي على القرمشه أطول وقت ))
🌻ملحوظة🌻
ابعدي الزيت يهدا شوية بعد ما تحمري الدور الأول من بلح الشام على ما تحطي أول دور حمرتيه في الشربات علشان الدور التاني يستوي كويس وكمان علشان الزيت ممكن يفور
حطي على إيدك زيت علشان تقدري تشيلي العجينة بسهولةبدون ما تلزق في إيدك
وامسحي كيس الحلواني من الداخل بزيت بردة علشان العجينة تنزل بسهولة
بلح الشام بيستوي على نار وسط
🌻وبالهنا والشفا 🌻
. كوب ميه
ربع كوب زيت وممكن زبدة
كوب دقيق
ملعقة كبيرة نشا
٣ بيضات حجم وسط أو اتنين كبار
معلقةصغيرةفانيليا
🌻الطريقة🌻
نحط الميه والزيت على النار ولما يغلوا طفي النار وحطي الدقيق وقلبي كويس وبعدين حطي النشا وقلبي كويس لحد ما تلاقي العجينة عملت كوره وسبيها تبرد شويه وضيفي بيصةوالفانيليا وقلبي والتانية وقلبي لحد التالته وقلبي كويس جدا وبعدين هتقطعيها في زيت بارد (( لازم في زيت بارد )) وعلى نار وسط
🌻الشربات🌻
كوب سكر
كوب ماء
عصره ليمون
حطي الميه والسكرعلى النار ولما يغلوا حطي الليمون وسبيه يغلى على نار وسط لمدة عشر دقايق
((الشربات يبقى تقيل وبارد)) علشان تحافظي على القرمشه أطول وقت ))
🌻ملحوظة🌻
ابعدي الزيت يهدا شوية بعد ما تحمري الدور الأول من بلح الشام على ما تحطي أول دور حمرتيه في الشربات علشان الدور التاني يستوي كويس وكمان علشان الزيت ممكن يفور
حطي على إيدك زيت علشان تقدري تشيلي العجينة بسهولةبدون ما تلزق في إيدك
وامسحي كيس الحلواني من الداخل بزيت بردة علشان العجينة تنزل بسهولة
بلح الشام بيستوي على نار وسط
🌻وبالهنا والشفا 🌻
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق