الثلاثاء، 6 مارس 2018

كيكة البسبوسة


المقادير:
كوب دقيق سميد
كوب جوز هند ناعم
نص كوب دقيق أبيض
نص كوب سكر
نص كوب زيت
4 بيضات
كيس بيكينج بودر
كيس فانيليا
2 علبة زبادى ساده
ذرة ملح
شربات خفيف
للتزيين:
جوز هند
الطريقه:
إضربى البيض مع السكر والفانيليا وذرة الملح لغاية لما يبقى القوام كريمى .. إنزلى بالزيت وإستمرى فى الضرب .. إنزلى بالزبادى وإستمرى فى الضرب .. إنخلى الدقيق مع البيكينج بودر وضيفى عليهم جوز الهند ودقيق السميد وإخلطيهم كويس جدا .. إنزلى بالخليط الجاف على الخليط السائل تدريجيا حتى إختفاء الدقيق .. صبى الخليط فى صينية مدهونه زيت خفيف ومرشوشه بالدقيق .. دخلى الصينيه الفرن المسخن من قبل البدء فى عمل عجينة الكيكه .. درجة حراره 200 لمده 30 دقيقه بالضبط أو حسب فرنك إنتى .. فور خروج الكيكه إسقيها بالشربات البارد ورشى جوز الهند وغطى الصينيه لمدة 10 دقايق .. وقطعى وألف هنا وشفا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق