الأربعاء، 19 ديسمبر 2018

خلية سينابون العجينة


خلية سينابون‏ العجينة :
كوبين دقيق / ملعقة وسط خميرة فورية / نص ملعقة وسط باكنج باودر / ربع كوب زيت / نص كوب ماء دافيء / ربع كوب لبن سايل دافيء / رشة ملح
الحشوة :جبنة كيري
السر في نكهة السينبون في الصوص :
٣ ملاعق وسط سكر ناعم / ملعقتين وسط كاكاو بودرة / ملعقة وسط قرفة ناعمة
الصوص الأبيض:
٣ كيري + ربع علبة حليب مكثف
وللوجه هيرشي سايل أو نوتيلا
 الطريقة :
- حطي مقادير العجينة مع بعض ماعدا الماء بالتدريج ..واعجنيها لحد ماتسير لينة ، واتركيها ترتاح ٥ دقايق..
- نقصي دائرة صغيرة من العجينة ، احشيها بالجبنة ورصيها في الصينية ..
- في صحن أخلطي القرفة والكاكاو والسكر وقلبيهم وحطي حبة العجينة المحشية وقلبيها على خفيف وحطيها في صينيتك وأول ماتنتهي الكمية دخليها فرن ساخن على درجة حرارة ١٨٠ تقريباً ٤ الى ٥ دقايق وبعدين حمريها فوق على خفيف .
- بعد ماتخرج من الفرن وزعي عليها الصوص والهيرشي أو النوتيلا وخليها تهدأ وبالعافية

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق