خبز النان الهندي
المقادير
كوبين ونص دقيق
ملعقتين متوسطه خميره
نص كوب ماء دافي
ملعقه كبيره سكر
ثلث كوب زبادي يوناني او عادي
ربع كوب زيت
بيضه
رشه ملح
الطريقه
نخلط الخميره مع الماء والسكر الي ان يتفاعل
نخلط الدقيق والملح والخميره مع الماء والزيت والبيضه والزبادي وتعجن جيدا الي ان تحصلين علي عجينه ملساء متماسكه
تخمر ساعه
نشكلها علي شكل كور وترق علي سطح مرشوش دقيق علي شكل قرص
ندهن المقلاه بشويه زبده ونخبز الخبز
ملاحظه
بعد ما نسوي الخبزه علي التاوه تدهن بالزبده وتحفظ في ورق القصدير علشان ما تنشف
المقادير
كوبين ونص دقيق
ملعقتين متوسطه خميره
نص كوب ماء دافي
ملعقه كبيره سكر
ثلث كوب زبادي يوناني او عادي
ربع كوب زيت
بيضه
رشه ملح
الطريقه
نخلط الخميره مع الماء والسكر الي ان يتفاعل
نخلط الدقيق والملح والخميره مع الماء والزيت والبيضه والزبادي وتعجن جيدا الي ان تحصلين علي عجينه ملساء متماسكه
تخمر ساعه
نشكلها علي شكل كور وترق علي سطح مرشوش دقيق علي شكل قرص
ندهن المقلاه بشويه زبده ونخبز الخبز
ملاحظه
بعد ما نسوي الخبزه علي التاوه تدهن بالزبده وتحفظ في ورق القصدير علشان ما تنشف
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق